neděle 29. listopadu 2009

Klopky Nelahozeves

Tak jsme měli neděli jak vymalovanou, modro, sluníčko. Kolem oběda ukazoval teploměr 10stC, tak jsem si řekl, že vyzkouším odoperovaný koleno jinak než na silničce. Sice do plnohodnotnýho vyhojení ještě chybí několik měsíců, ale doktor řekl, že když nebudu skákat, tak to můžu s rozumem vyzkoušet. Tak jsem se domluvil s Qvapíkem a vybrali jsme trať, kde jsou jen pidi skočíky, zato samá klopna. Stavitelem a doposud asi i jediným uživatelem je Koulecz. I tahle trať je na svahu nad Nelahozevsí, vzdálená tak 1,5km od té první. Tratě se dost liší, jako že ta první je takové mini DH - nějaký menší skoky, nějaký klopny, celkem dost zábavný report tadyk. Tak tadle druhá jsou především klopenky. I pár menších skůčků. Ale hlavně je všecko v písku, celkem namáhavý to jet. Všecko se musí rvát na zadní kolo, jinak člověk opouští zatáčku se zaříznutým předním kolem naprosto "no control" někam mezi stromy ... Hodně zajímavý, rozhodně změna. A zatáčka naskládaná jedna za druhou a některý děsně utažený. Je to fajn, tadyk budu techniku pilovat častějc. Zatím to teda moc nešlo, koleno se celkem vzpouzí, ale to se zatím dalo čekat.
Qvapík měl vcelku novýho Frantu, v zajímavý individuální geometrii. Většina komponentů (krom vidle) byla přeskládaná ze streetu, včetně 24 kol a neuvěřitelnejch retro klik, který ale nějak nejsou kompatibilní s žádným napínákem ... a tak mu dvakrát spadnul řetěz i v těch klopnách. Takže kliky půjdou dolů a stejně tak budou i nový 26 ráfky. Ale jako kliky to jsou fešný.
Nevím kolikrát jsme to dali. Rozhodně si tu ještě zajezdím, že bych to měl najetý se říct nedá. A pokud někdo nabyl dojmu, že se to dá sjet s prstem v nose, tak dojem to je špatný ... a zcela úmyslně jsem popisem vynechal pár posledních desítek metrů tratě ... o tom až jindy, až tam odtud budu mít nějakou hezkou fotku. Tak tam to zadarmo rozhodně není. Něco málo fotek tu klik sem. S fotkama se nám nechtělo moc experimentovat, neb omezenou dávku světla jsme využili hlavně na ježdění.
J.T.L.

Žádné komentáře:

Okomentovat