úterý 21. dubna 2009

Freeride Statenice

Už minulý týden mě Mr.Větvička lákal do Statenic, ale pro liják to nevyšlo. Statenice jsou velmi blízko Prahy a Mr. Větvička tu již několikátou sezónu velmi zdatně buduje. Kdyby někdo nevěděl kdo je Mr.Větvička, toto vysvětlení už snad nenechá nikoho na pochybách klik sem.
Dneska v podvečer mám chvíli volno, takže jdu do toho. Rychlá dohoda po telefonu a už mažu s hardtailem směr Statenice. Nejlíp je zaparkovat hned u fotbalovýho hřiště, je tam takovej plácek. Trať je taky na úrovni fotbalového hřiště, tak v jeho polovičce. To najde každý. A kdyby někdo nevěděl jak najít fotbalové hřiště ve Statenicích, tak to fakt nevím, neb metod je několik: od "huby" až po mapy na netu. Lokalita to je legální, majitel pozemku s výstavbou souhlasil. Případní uživatelé však musí respektovat co je vytvořeno, nedělat bordel, nic neničit, nezanechávat odpadky ... což by mělo být standardem, ale ... ale ...
Mr.Větvička má od vánoc šrouby v koleně, takže nejezdí a má čas budovat. A opravdu buduje. Je tu toho spousta nového. Některé věci z loňska jsou pryč, po nájezdu vandalů je neobnovoval a postavil něco nového. To co dominuje jsou všudypřítomné utažené klopenky. A ještě jeden rys je charakteristický, všecko je skutečně v lese, mezi stromy, občas mi to přijde jako nicmoc pocit :-). Do toho skůčky, skoky a mega skoky (něco rovně, něco trasfery). Taky něco málo lávek dole na konci jedné ze stop. Stop je několik, generelně 3. Pak je tu ještě mega gap, ten je extra (odjezd za dopadem kříží jednu ze stop).

V lese roste sekce malých lávek, které ale vždy na nájezdu začínají "hrbem", což je zdrojem zábavy :-). Tohle je teprve ve zrodu, jsou zatím jen 4 ale i tak to stačí. Jezdím sám, Mr.Větvička mě párkrát blejskne (koleno mu zatím nedovoluje jezdit), světlo rychle ubejvá.

Pak dorazí ještě Karlos, kterej tu je prvně, ale to už je světla fakt pomálu. Snažím se ho blejsknout na jednom novým skoku, ale je to mazanice.
Nevím co bych dál vysvětloval co tu je či není, něco málo skoků a tak je na fotkách v galerce.
Mr. Větvička buduje na nedaleké lokalitě i pump track, který ještě není hotov. Reportu se snad dočkáte brzy.
Galerka je tady (opět je z večera, takže shovívavost) klik sem.
J.T.L.

Žádné komentáře:

Okomentovat