čtvrtek 16. dubna 2009

"Pohoda" a "Peklo" v Čerčanech

Po krátké diskusi na ICQ jsme se Humanem rozhodli projet trať v Čerčanech. Human je ortodoxní uživatel HT od Franty, takže nemám na vybranou, než abych taky vzal HT a Demo nechal v klidu odpočívat. Ono to ani nebude na škodu, trať na žehličku Démona moc není a navíc HT se lépe tlačí.
Teď ale musím udělat malou odbočku. V Čerčanech jsou tratě dvě, pracovně je teď nazvu "Pohoda" a "Peklo". Jedna je snadnější (známější) a jak jsem už napsal spíše na HT, nebo na menší zdvihy, druhá trať je vyloženě „hell“ (a mám pocit, že i tak trošku „secret“). Ne že by byla nějaká rozbitá nebo tak, je to skutečně peklo, skoky jaký se hned tak nevidí. Všechno poměrně technický, nájezdy ze zatáček a tak. O téhle „hell“ trati je něco na konci reportu. Nijak nepřeháním, jsem zvědav kdy se konečně někde objeví fotky odtud, protože na některých skocích je vidět že jsou postaveny nedávno a i působí dojmem, že nejsou ježděný. A pokud ano, tak pár jednotlivci a momentálně to někde vypadá jako funglofky (otisky od lopat a tak). Kdo chce vědět více, v druhé části reportu se něco dozví.
Takže se s Humanem domlouváme na pozdní odpoledne po práci s tím, že do tmy dáme co dáme. Sraz klasika na parkovišti u hřbitova. Human nějak nestíhá a přijíždí o chvilku později, takže si aspoň vyblesknu moje HT. Možná by bylo na místě poděkovat všem, co se podíleli na sestavení, protože 90% věcí je z výprodeje a velká část i z výprodeje v USA a bez několika ochotných lidiček bych to sem za ten nízký náklad nikdy nedostal. Takže děkuji miláčkovi a Kelly.

Samozřejmě pak fotím i Humanova Frantu. Human ihned přistrčí svoji novou helmu, to jen kdyby si ji někdo nevšimnul :-). Ta původní co měl ještě před měsícem, byla už fakt punk.

Trať u hřbitova nekončí, vede ještě kousek dolů, pár zábavných zatáček. Nahoru je možno tlačit přímo po trati, nebo tu je několik zkratek a ty po pár jízdách asi objeví každý. Nejde ale o nijak zásadní zkratky. Prvně je lepší stejně tlačit po trati kvůli pamatováku. Po zimě je trať v supr stavu. Skoky opravené, dosypané, některé trošku vylepšené. Human tu byl i před týdnem a tvrdí, že to bylo ještě před jarním tuningem. Posílám díky stavitelům a respektuji jejich požadavek a odstraňuju z článku mapu a jiné indicie. Na HT si to tu vyloženě užívám, cestička jak umetená, zatáčky v horní části na drift, dole zase klopenky. Vše nalajnováno aby se člověk nenudil. Skoky (skůčky) jsou přírodní, umělé, s dopady i bez a v dolní třetině je pár dvojáků. Jakožto ne moc pokročilý jezdec si užívám dvojáků po svém. Human je lítá s prstem v nose a občas daleko za dopad.

Já tak 5x hraním hodně natvrdo, jednou do pařezu který tvoří část dopadu. Zadní ráfek je OK a neskončilo to ani defektem, o kterém mimochodem Human tvrdil, že ten se na téhle trati vyrobit nedá. Po shlédnutí několika mých doskoků názor rychle přehodnocuje. Už se smráká tak vyrábíme na poslední jízdě pár fotek. Vím, že fotit v lese v dubnu v půl sedmé večer je nesmysl, ale nějakou fotku to přecejen chtělo. Nakonec není použitelné skoro nic. Takže neřešte co je mázlý (jako že všecko a i to co se nehýbe) a co je divně nasvětlený (jako že všecko). Šlo o to, nasdílet možným zájemcům o trať, že stojí za návštěvu. Mě se tu líbí moc, je to prostě pohodovka …

A teď tu máme onu „hell“ trať. Je to překvápko, na webu zatím není žádný info, žádná fotka odtud. A nebo možná je, ale Human ani já o ni nevíme. Trať začíná v podstatě na stejném místě jako ta pohodová, jen to chce včas jet jinam. Human napočítal 18 skoků, které na této trati má cenu počítat. Skoky běžných rozměrů se nezabývá. Většina skoků je za zatáčkou, nebo před zatáčkou, takže nám nějak nebere hlava jak udržet rychlost. Polety slušný a navíc dost často je využito pařezů či jiných „nerovností“. Zde však nejde o pařízky jako na první trati, ale pořezy co zastaví i traktor. Čím více dolů po trati, tím méně stop tu je, až dolní část působí vyloženě dojmem nepoužívání. Čárys mi teď po ICQ píše, že už to někoho viděl kompletně naskákat. To bych chtěl vidět, mazec. Jen na tu trať koukám s hubou dokořán. A není to o tom, že jsem tu dnes neměl celobrko Démona … tohle má prostě jinou dimenzi, hodně jinou. Za něco podobnýho by se nemusel stydět závod věhlasného jména. Na ukázku jedna fotka ze závěrečného skoku přes potok a pak už je jen louka ...

Tendle skok je v podstatě jeden z mála, který je rovně, není v bordelu, není zatáčka před ním, ani za ním (a šel snadno z ruky vyfotit neb nebyl v šeru v lese).
Galerka je tadyk, ale jak jsem už psal, světlo bylo mizérie klik sem.
J.T.L.

4 komentáře:

  1. Anonymní16/4/09 13:54

    Neni dobry uplne kazdymu ukazovat kde to je. Kluci z cercan o to moc nestoji.

    OdpovědětVymazat
  2. OK, dobre ze vim, prostrihal sem to ... upravil sem to ...

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní16/4/09 16:27

    je to nacerno a nesmi to budit moc velkou pozornost. Kluci meli problemy i se stavbou skoku na vlastnim pozemku. A musim pochvalit Humana ,konecne vymenil tu helmu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Humanova helma(y), to je kapitola sama pro sebe, treba na to nekdy dojde. Ale tezko to popsat, to je skoro neprenosny ... :-)

    OdpovědětVymazat