pondělí 10. prosince 2012

Mňami mňami

A moje oblíbené téma. Úroveň gastronomie v naší milované vlasti. By mě zajímalo, kdy se tady naučí v restauracích vařit. Zajímavý je, že není problém jít do hospody nálevny a dát si guláš. To většinou ujde. Problém je, když jdete takhle v práci na oběd a máte chuť na něco konkrétního. A nemáte čas běžet zrovna tam, kde víte že vařit umí. Tak třeba dnes. Měl jsem chuť na moji oblíbenou minestrone a boloňský špagety. A tak jsem zašel do picošky co je kousek od práce. No to jsem si moc pochutnal ... takovou šlichtu už se mi hodně dlouho někdo neodvážil dát na stůl. Když jsem se domáhal, aby mi přivedli toho blba co to uvařil, tak nesebrali odvahu. Ani provozního mi neukázali. Banda! Svrab a muňky jim přeji. Divíte se proč jsem tak "zlej"? Tak když napíší do jídelního lístku, že mají "domácí těstoviny" a k tomu "boloňskou" (což asi vůbec netuší že je v podstatě ragú) a přinesou mi studenou rajčatovou šťávu z plechovky a v tom dva masové knedlíčky velikosti větší fazole ... a špagety evidentně z druholigového výprodeje ... v ceně 135,-Kč ... Možná to tak nevypadá, ale ten talíř je hluboký a té šlichty tam je fakt dost ... Ani se neobtěžovali trošku zaparodovat na téma boloňká a dát tam nějaký "koření". Ne že by to pomohlo, ale jsou to až tací ubožáci. Děsný. Je mi líto přátelé, ale jediné místo kde se mohu spolehnout na dobrý boloňský špagety, je tahle firma. Už se nebudu snažit dát si to někde jinde.
Lada J.

Žádné komentáře:

Okomentovat