neděle 16. srpna 2009

Úterské tlamy

Znáte tu scénku Felixe Holzmanna ... jak jde do kina (mladší co neznají, mají tu odkaz) ... a hrají jen "Včera, dnes a zítra" a "V sobotu večer a v neděli ráno"? Tak já byl v neděli v Úterý. Fyzickej stav mi furt nedovoluje dělat něco většího, takže honím fyzičku na silničce, XC a vesle. Neděli jsme se rozhodli využít na rodinnej vejlet, když už teda nemizím sám s nějakým traktorkolem v lese. Z možného výběru ČP DH Klínovec a Úterské tlamy byla vybrána druhá možnost ... jako rodinnej vejlet ideální.
Stačilo jen dojed do obce, cedulky už dovedly na místo samotné. Počásko bylo azůro ... atmoška paráda ... DJ vytáčel hity dle přání riderů ... co více si přát.
Zdravotní pomoc zabezpečovali hoši z horské služby, kteří měli vlastní gril a užili ho během dne několikrát :-).Rideři pečlivě cvičili už během soboty, bohužel se to neobešlo bez vážnějšího úrazu. Závod se rozjel téměř dle plánu, jela se tři kola, počítala se nejlepší jízda. Mezi účastníky byli staří ostřílení kozáci, jako Klauzík, nebo eMTý ... stejně tak i kupa nováčků, včetně jednoho celkem malýho, ale pěkně šikovnýho smrkáče na malý Koně.
Organizace běžela dobře, jediná moucha byla ve slabě vydimenzovaném přívody elektriky do areálu. V boudě s občerstvením bylo nekolik rychlovarných konvic a friťáků, což vedlo k občasným výpadkům aparatury ... poté co se seškvařil jeden z kabelů se Tachmud vytočil, vynadal paním z občerstvení ať si přestanou fénovat a kulmovat hlavy ... ten kabel ve vzteku snad i překousal ... a jelo se dál. Poslední jízda byla husťárna, každej to posílal jak to šlo. Bohužel na to doplatil eMTý, kterej jízdu nedokončil. Hned nahoře když dával beko silně fouklo a odfouklo ho to mimo dopad. Poslal to z té vejšky rovnou na záda, ale kupodivu to dopadlo jen vyraženým dechem. Horská služba neměla co ošetřovat, tak ho aspoň "ošetřovala" eMTýho ještěrka :-). Ty fotky teda nejsou v galerce, kdyby eMTý či ještěrka nějakou chtěli, stačí napsat. Fotka z vrcholu beka, kdy vše ještě vypadalo normálně je tu i v galerce.Podle mýho názoru to tam pekelně nakládal Netro, kterej teda nakonec i vyhrál. Klauzík předváděl jako vždy pěknou uhlazenou jízdu. Ale dostalo mě svým výkonem víc týpků ... samozřejmě nejvíc ti, co měli dvoubrejlový vidle :-) ... kdo není sjezdař nepochopí. Dávali slušnej MX.
A komentovat hadtailisty, co jezdí jen s jednou brzdou, aby se dobře trikovalo ... na týdle trati, hodně z kopce a skoky né zrovna malý ... žádná prdel, prostě démoni.
Nebudu popisovat kdo co dával, protože všecky triky byly vysoký, rychlý ... pěkný. Na závěr to ale všecko rozštípl Netro, kterej z největšího dropu poslal 360 ... a protože s tou první nebyl úplně spokojenej, poslal druhou ... no zkoukněte to na vidžeu. Kdyby někdo neměl představu, jak daleko je dopad ... stačí se podívat na fotku výše, vidžeo zkresluje, jako vždy. Neměl tam zrovna malou rychlost, je to kluk šikovná ...

A vítězná Netrova fotka ... doufám, že ocení jakou (v jakém tričku) jsem vybral :-) ... on už ví :-).
Kdyby někdo chtěl nějaký fotky fullsize, nebo upravený, ať písne číslo fotky ... galerka neupravená zde klik sem.
J.T.L.

Žádné komentáře:

Okomentovat