neděle 14. června 2009

Fatherland Dolní Morava

A je to tu. Fatherland. (Případné germanismy jsou dnes naprosto nenucené). Ne, že bych byl přímo z Dolní Moravy, ale kousek odtud pochazím. Takže cestu sem znám víc než dobře. V pátek mazec D11, fronta u Libišan ... zdravím ministra dopravy a kruh a jeho nejbližších spolupracovníků, kteří nejsou schopni vypapírovat kousek silnice ... simulanten referent bande.
V sobotu poránu cesta už jen kousek na Dolní Moravu. Počasí vypadá drsně, není moc teplo a mraky se válí po kopcích okolo. Projíždím Grulichem (Králíky) a je to tu jako pokaždý co tu jsem stejný. Nevím čím to je, ale pořád se tu pořádají silniční závody. Jedu tudy párkrát za rok a dycky tam jsou. Asi tam závodí každý víkend, nebo co. V zimě, když jsem byl na snowswcootu, tak to teda ne.
Hned na příjezdu do areálu první změna. Nejezdí se lanem na levé straně areálu, ale lanem na pravé straně areálu. Je to asi jedno ... jako bikersky vzato, ale je to lepší ... vyhlídkově vzato (a i parkování lepší). Divnej pocit, když vás to táhne loukou, kde kvete kde co, ptáci zpívají, zlatohlávci lítají všude kolem a je to vůbec takový "jiny". Okolí je fakt dobrý, obzvláště kolem poledne se úplně vyjasnilo a dostalo to tady šťávu. Zlatohlávci se začali činit ... někdy i v gruppe. O mein Gott! Ale jinak, milí bikeři, pokud si potřebujete něco srovnat se svojí polovičkou a přitom si zajezdit, tak tady to pude, věřte tomu, to místo ani nedovolí aby to bylo jinak :-o.
Základna je furt na Větráku, taky kde jide. Změna je ta, že každá 4. návštěva je grátis, takže pokud o to člověk stojí, je nutno se upsat do sešitu. Teráska paráda, na sluníčku ... metal tu řve na celý kolo ... prostě země zaslíbená ... prostě fatherlad. Na terásce je tak 8-10 bab od bikerů. Z terásky je vidět velká část areálu, takže to ženy mají jako na dlani :-). Je postavená i nová DH, na kterou teda vidět není. Mám sebou jen hardtail, neb démon rozbitej minulou neděli bude opavenej až po tomto víkendu. A jak zjišťuju, nová DH je přesně pro něj. Není to nijak extra rozbitý, nahoře na louce děsná kalba, když se do toho buší, tak to může jet i přes šedesát, sem tam to je zvlněný, takže na hardtailu to je dobrý skákat. Je tam zatáčka, ze který by uprostřed rozkvetlý louky byly boží fotky při klopení, ale sem tu sám, takže mám smůlu. Na konci louky brzdy a šup do lesa. První odpalovák, pohoda do hrabanky, nebrzdí to, takže s rozumem, neb následuje pár šikan. Pak kolem nějakýho plotu, asik lesní školka, tam odpalovák, hraju sám se sebou soutěž jak to poslat co nejdál ... a jde to fakt daleko. Pak zase brzdy, ostrá zatáčka a nutno přejet nějakou hromadu. Dobrý je ji na druhou stranu "dropovat", jde to i na hardtailu, ale je to fuška. Pak zase nějaký šikany, celkem to driftuje. Na konci dne sem to tu už slušně rozhrabal, sem asi nejpilnější biker na této trati. Pak je nutno seskočit mezičku a hned pod ní, v místě kde se srovnávám, je menší padlej strom co ho nutno preskočit. Na démonovi bych se tim asi moc nezabejval, na hardtailu je nutný to nějak řešit :-). Následuje zatáčka na louce, tam se dobře válí a pak šup do rádiusu a vykopávák přes díru na louku. V díře je hozenej nějakej kus pařezu, což je dobře, neb sem to tam hned poslal v první jízdě aniž bych si to prohlíd. Ale jde to skákat snadno, pak už to jde, poučen dírou. Lávka přes potok a na konci trati dvě mezičky, první se skáče těžko (jako že to nejde kvůli dispozici), druhá lehko, ale na hartailu to je vyloženě žrádlo. Ještě dnes mě bolí záda, bez pánského kola (rozuměj bez péra) to je koledovačka o kompresní zlomeninu. Takže asi by to tam chtělo pomalejc a neskákat to dolů.
Asi netřeba pitvat místní 4x, ale kdo by nevědel, tak stručně možno říct, že je taková trochu jiná ... neb je multifunkční. Všecko je uděláno tak, aby se to dalo tak nějak aspoň trochu rolbovat, v zimě se tu jezdí skicross a teď už i snowscooty. Jinak v areálu přibylo pár vychytávek, atraktivní je skok do ... no molitan to není. Navíc to je hned pod terasou, takže to nezůstane bez ohlasu diváků.
Pojezd to byl vydařenej, moc mě to na hardtailu bavilo. Ale tak nějak nevím, kdy sem říkal, že mě to na kole nebavilo ... hm. Počásko azuro. Vlek je vyloženě relaxační záležitost v tomdle prostředí. Terasa tuplem.
Den se ale neobešel bez průvodních jevů bikingu. Jeden zlomenej SX Trail, ale na lomu je vidět, že byl načatej už dřív (podle oxidace). Naštěstí to prdlo ve skoku do jedné klopky, kdyby se to stalo na nějakým větším dropu, tak by to pro majitele asi dopadlo hodně špatně.
Zapůjčil si celobrko UMF z místní půjčovny a pokračoval v započatém díle. O něco později si další člověk přivodil zlomeninu klíční kosti. Ošetření tu netřeba se bát ... sanitky sem jezdí často, takže cestu znají dobře. Minulý týden zamotaná noha v klice při 360tce a následná zlomenina holeně ... a podobný legrace.
Co dodat na závěr. Byl jsem tu sám, takže žádný vtipný historky nejsou a nebo si je nepamatuju, protože po menší párty jsem se dostavil do postele poněkud časně v neděli. Mrkněte do galerky, aby Deutschland do mě ryl míň, tak sem i něco vyfotil :-) klik sem.
J.T.L.

Žádné komentáře:

Okomentovat