pátek 24. srpna 2012

Jó, paní Müllerová, dnes se dějou věci

Dodnes nikdo neví, jestli Hašek psal Švejka se záměrem vytvořit idiota, nebo rafinovaného flákače. Já se přikláním k první variantě. Protože se mi líbí, když mohu říct, že Švejků je na světě pěkný zástup.
Docela nevěřícně sleduji kauzu Armstronga, který byl označen za dopujícího sportovce. Nebo že by nebyl označen za dopujícího sportovce? No a v tom je zakopaný pes. Tedy spíše dost smradlavý skunk. O co tedy jde. Svého času řádil Armstrong v cyklistickém pelotonu jako terminátor.
Připsal si sedm vítězství na Tour de France. Nikdy mu nikdo nedokázal, že by dopoval. V současné době, po velmi dlouhé době se našlo pár svědků, kteří tvrdí že čistý rozhodně nebyl. Tak byly zpětně zkoumány krevní vzorky. Ne že by se v nich něco konkrétního našlo. Nebo že by se tam skutečně něco konkrétního našlo? Nevím. Na veřejnost jenom dorazilo prohlášení, že vzorky vykazují jisté výchylky. A tak je na Armstrongovi, aby dokázal, že nedopoval. Alespoň to se od něj žádá. Ale on nic dokazovat nechce, protože nemá proti čemu by měl něco dokazovat. A tak bylo rozhodnuto, že mu bude odebráno všech sedm vítězství z Tour de France. Mě to přijde tak trochu na hlavu. To je jako kdyby si dopravní policie vzala od berního úřadu moje knihy jízd automobilu z roku 2002. A pak dopravní policie prohlásila, že spotřeba auta vykazuje odchylky a že jsem jasně musel občas překročit povolenou rychlost, jinak by to tak přece nežralo. A ať dokáži, že jsem rychlost v roce 2002 dodržoval. Nevím co bych si počal, asi bych se obrátil o radu na doktora Cimického. S blázny není žádná legrace, to může jen tak vypadat.
No a co se stane pokud Armstrongovi skutečně seberou vítězství? To se přepíší všechny výsledky tak, že nebude obsazené první místo? A nebo se ti z druhého posunou na první, třetí na druhé atd.? No a co budou dělat s těmi ročníky Tour de France, kde by tak vítězství připadlo dnes druhému Ullrichovi? :-) Myslím, že by to bylo velmi vtipné. Nebo smutné? (Pozn. pro "necyklisty", Ullrich má celkem slušný dopingový škraloupek a zatím mu ta druhá místa nikdo nevzal a ostatně ani zlato z roku 1997).
Jediný výsledek bude ten, že to cyklistice uškodí. Nesmyslné tahanice. Jestli Armstrong něco bral nebo ne, to ví na 100% jen on, jeho sportovní lékař a pár lidí z týmu. Pokud někdo má nějaký důkaz, měl by ho vytáhnout. Ale tohle plácání do vody ... Smutné nejen pro Armstronga, smutné asi pro každého sportovce.
Lada J.

1 komentář:

  1. Má být limit třeba 5 let. Aby se nestalo, že v roce 2030 budeme měnit výsledky z roku 1990.

    OdpovědětVymazat