čtvrtek 9. července 2009

Bart Simpson & Jessica Lovejoy a "koleno"

... jak to všecko pasuje dohromady? ... a bude řeč i o kole? ... pasuje ... a bude ...
Poněvadž je Human práskač :-) sem donucen něco málo napsat. Ale sem nějakej zpruzenej, tak to nějak stručně odbudu.
Protože testy na borelu ukazovaly hodně dobrý vývoj (asi zabralo to voodoo), tak v neděli sme se s Humanem dohodli, že by sme mohli trošku pojezdit na Klínovci. Já jen tak lehce ... polehoučku, protože to není v cajku a ani se furt necítím plnokrevně. Ptáte se proč na Klínovci? Dobrá otázka. Já se dnes ptám taky ...
No takže vybalíme fidlátka a jdeme na to. První jízda čvachtačka vydatná, ale jen nahoře na louce ... od Vancouveru pohoda, ani to moc neklouzalo. Druhou jízdu to trošku zrychluje a přidává se skupina šniclů. Bylo jich nějak víc, dva celkem slušní šampóni, což bylo do toho bahna nahoře jak pěst na oko. Ve skupině byla i Harriet Rucknagel.
Po jedný jízdě nám všem ujelo lano a tak jsme zevlovali dole v tom pidiprostoru mezi "pípačem" a schodištěm. Vtipný bylo, že ten místní starší týpek co věší kola na sedačku, kdo tam byl tak si ho nemůže nepamatovat, vysvětloval něco šniclům ... česky ... a oni kejvali že nerozumí ... a on to vysvětloval znova, m n o h e m p o m a l e j i, ALE O TO VÍC NAHLAS. Taky to nezabralo, takže to vzdal. Bylo to zajímavý pozorovat. Pak začala Harriet něco řešit s brzdovou páčkou a požádala Humana o zapůjčení inbusů. Ochotně zapůjčil. Když mu je vracela, vložila mu je přímo do ruky. Human mi od té doby nadšeně snad 5x zopakoval, že "se dotkla jeho ruky" a TO místo mi ukazoval. Vzpomněl jsem si na Bárta Simpsona, když se seznámil s Jessicou Lovejoy ... ta se taky dotkla jeho ruky ... Bárt si tu ruku snad týden nemyl, takže sem totéž poradil Humanovi a nabízel i voděodolnou a neprodyšnou náplast na přelepení TOHO místa.
V další jízdě sem si lehnul hned nahoře na louce. Pak znova a pak ještě jednou ... Průjezd Vancouverem se celkem dařil, až na ten poslední "schod" (nebo jak nazvat tu peklo díru) - kde se jezdí přes kořen, ale nějak zázračně jsem to uhrál. No a v jedný tý zatáčce na sjezdovce je takovej trochu skok. Zrovna si říkám, že už to snad jede bez těch děsnejch scén co sem dělal před chvílí. V tom mi nějak ujíždí kolo, strkám tam pravou nohu abych se neválel ... kolo ale už opouští ten skok a já s ním, všechno nějak divně do boku ... a nohu nechávám nahoře na tom skoku ... pohyb je ale bohužel kolmo na rovinu kinematiky kolene ... takže výsledek byl ten, že v koleni sem si "ohnul" nohu do boku, v úrovni chodidla tak 10cm to mohlo být (celý to "číslo" bylo delší, s nějakejma kotrmelcema a tak, ale to není podstatný). Zajímavá poloha nohy, nechápavě sem to studoval, ale celkem rychle sem si tu nohu kopnul zpátky. Neb se pořád dokola říká ... když je něco mimo kloub, musí se to co nejdřív vrátit kvůli vazům, ale doktor to neudělá. Často kladené otázky, zda mi povolil svěrač či ne nejsou na místě, protože to nebylo až tak hrozný. Ale dál je noha nepoužitelná a to je konec a nejen pro neděli. Výsledek je ten, že teď se neví co je s kterým vazem. Vnitřní kolaterální to teda schytal řádně, o křížovém těžko soudit. Celkově těžko soudit, to se ukáže teprve časem, na dignózu se to musí celý zklidnit, aby se to mohlo začít "řešit". Dneska poprvý tu nohu cejtím trochu líp.
Hlavně, že jsem v minulém příspěvku psal, že bez talismanu - do hospody nechoď ... Moji voodoo panenku sem si v neděli zapomněl totiž doma ...
Takže tak ... a tím, že sem to napsal, sem si připomněl, že mám teď po žížalkách a zprudil se eště víc ...
J.T.L.

1 komentář:

  1. Anonymní9/7/09 19:03

    Bomba report nasmal sem se a ruku sem si porad neumyl :) Human

    OdpovědětVymazat