úterý 26. května 2009

Boží Božák Klínovec

Začnu rovnou zostra. Sobota, žádná robota, bikování třeba. Od začátku týdne slibovali rosničkáři na konec týdne peklovedro … a tak na sobotu jsme už začátkem týdne vybrali záměrně Klínovec, neb tam nikdy není velký vedro. Při předpovědi 28stC v nížině to slibovalo příjemný počásko na Klínovci … Ale rosničkáři se spíš ukázali jako totální žabaři … už v pátek sem v Pyšelech jezdil v bahně. V sobotu bylo na Klínovci 6stC a po brutal deštích, ale rozhodnutí jsme už neměnili … sme přeci husťáci :-).
Původně jsem měl jet ja, Human, Jahoda, Ufik, Ice a Deutschland. Ale Ice a Deu mají momentálně potíže s komunikací (no to víte, každej vztah občas dře). Ale zase přibyl Vondrus, kterej se ve čtvrtek tak rozbil na tréninku na Bouřňáku, že zrušil helmu, rozlepil spoj zadního ráfku a z vidle udělal vrtuli, takže se v pátek večer rozhodl léčit lehkej otřes na Klínovci.
Starty jsou dycky vtipný, nebylo jinak ani tentokrát. Za pako sem byl pro změnu já, neb když sem si ráno chystal sebou dláboš do krabičky tak sem si při loupání pomeranče zablokoval záda. Pomeranč byl z Kauflandu, oranžovej … to jen, abych předešel blbejm dotazum co to bylo za pomeranč … Miláček to ale po hodině dostal pod kontrolu, takže sem mohl slavnostně vyrazit pro Vondruse. Umím si představit lepší důvod zdržení ... a z pohledu kompozice by se ani nemuselo moc měnit ... no nic no.
Vondrus vykazoval slabou dezorientaci už od nakládky. Na Klínovec jsme dorazili díky mě o něco později, ale nebyl to až tak problém, první skupina stihla před náma jen jednu jízdu … To je tak, když Jahoda přezouvá gumy až pod lanem … Za zmínku stojí Ufik, kterej by asi neřekl, že jsou rosničkáři žabaři, ale blbci, protože dojel na Klínovec jen v trenkách a tílku ... připomínám těch 6stC. Na konci dne už měl na sobě tři trička ... nechci se zabývat tím, kdo všechno je měl předtím na sobě, to by bylo až moc bulvární :-). Ale může Ufik doplnit do diskuse sám. Jen předen říkám, že já mu žádné nepůjčil, měl sem jen jedno a vše ostatní jsou jen pomluvy, o trenkách nápodobně.
A teď k trati. Ale předtím ještě jednu poznámku. Klínovec mám hodně hodně rád. Baví mě, dokonce i ty louky nahoře, i Vancouver i všecko ostatní. V potoce se teda rachtat moc nemusím. Ale co chci říct … všude nápisy Bikepark Klínovec. No já nevím … Bikepark … Bikepark je něco co se udržuje … Kdyby to bylo přirovnání k ženské, tak teda Klínovec je „dáma“ žijící dost nadivoko, „údržby“ a trendů v úpravě schránky tělesné neznaje. Nic proti „divočině“, jen se to musí správně pojmenovat, aby každý gentleman hned na počátku věděl do čeho jde, že. Ale to je asi jedno, mám tu divošku fakt rád, jen si teda nehraju na to, že to divoška není.
Blbne tu skupina němců a další dva češi co se s náma moc nebaví. Jednoho si pamatuju už z loňska, druhej mi nějak neutkvěl v obsahu helmy. Po deštích horní pasáže na louce mazec, svinec, lepenec. To je právě v bikeparcích ošetřený, aby v zatáčkách z ničeho nic nebylo cosi, co se dá jen těžko projet :-) a evidentně to tam nepatří.

Ale od konce louky bylo jen vlhko, že to neprášilo, prostě akorát. Vancouver furt stejnej, což je pozitivní, zatáčky na sjezdovce taky, zbytečný to pitvat. Blbý je tady lano, neb jede každejch 30min, ale zcela pravidelně nepravidelně, takže to občas nestihnete … a pak zevlujete … A právě snaha stihnout co nejvíc vede k tomu, že prd fotíme a jezdíme. Bylo by dobrý vybavit skupinu i někým, kdo si dá sem tam pauzu, a něco nablejská. Proto je chudej matroš. Z pohybu skoro nic. Na focení je dobrej objekt Vondrus, kterej mezi jízdama pravidelně upadá do komatu.
Z ničeho nic se objevily sendviče typu McHuman, bohužel se na nikoho nedostalo, Human to do sebe natlačil sám jak šišky do husy. Jahoda a Ufik jsou z hardtailů znavení a tlačí do sebe zdejší specialitu – polívka v chlebu. Jahodu to dovedlo k myšlence, že si konečně pořídí full. No hurá, toto trvalo, ale to jeho XC je už stejně na odpis, má ohlou zadní stavbu. Ufik se válí … není sám, slušně se nabodávám stehnem na rydla. Dnes už tam je modřina jak po zásahu gumovým projektilem.
Klínovec je boží … moc mě to baví, sice děsně rozbitý, ale zase se nejezdí v bůhvíjaký kudle aby to až tak vadilo, nahoře louky taky trošku protáhnou tělo … jen mě mrzí, že to s těma fotkama není úplně ono a mě tam ani nehledejte. Od příště to musíme s fotkama začít nějak řešit. Pozitivní bylo, že se to po delší době obešlo bez krvavejch pádů.
Něco málo fotek klik sem.
J.T.L.

Žádné komentáře:

Okomentovat