neděle 17. května 2009

Dnes na Komárce bylo veselo i "veselo"

Ještě dnes ráno jsem ani neměl v úmyslu něco psát ... poněvadž jsme s Hurikánem a Pavlíkem měli v úmyslu jezdit loňskou pohárovku na Komárce a pak taky dát něco málo na nové trati a v tom sem nespatřoval nic extra s čím by bylo vhodno se podělit, dokud tam všecko nenaskáčeme :-) ... ale jak to chodí, člověk míní, Pán Bůh mění ...
Na Komárku taky dnes ještě dojel Tonda s kámošem co měl úplnou funglovku Iron Horse, hodně vyvoněnou.
Hned v první jízdě jsme omrkli novej přescesťák, kterej má tak 8-9m od hrany k hraně ... celkem mazec skok. Škoda, že stavitelé teď pořád lítají na Bouřňáku, kde ladí formu na závody, rád bych to viděl někoho letět. Omrkněte si to, skočte si to, případně se rozbijte, je to na té úplně nové trati. Viz můj úplně první report.
No a pak jezdíme tu loňskou pohárovku a u jednoho skoku z ležícího stromu, kterej je postavenej v takové té kamenité pasáži, meditujeme jak se u toho moc nerozmlátit. Skok to není až tak hroznej, není teda nejlehčí, jenže dolet je do celkem svince a to z něj dělá skok vyšší kategorie. Tonda radí, chytit klacky a prostě to držet stůj co stůj a ten šutrovej binec poberou péra. Jo jo ... tak jo, držet klacky ... to stačí. Ukazuje prakticky a jak se zdá, tak to stačí.
Při třetím čekání na lano Pavlík popisuje, jak byl na radu ohledně vidle. Nezachytil sem celý jeho výstup, mám jen úryvek, ale i ten stojí za to. Hurikán se tam do toho sice dost tlemí, ale když to osolíte, uslyšíte. My jsme začátečníci, takže jsme za každou dobrou radu rádi a nemáme problém podělit se o ni i s ostatními začátečníky. Video okénko o nastavení vidle zde ...


Příště požádám Pavlíka o nějakou další biketech tuning radu.
Pak Pavlík přehodí řeč na to, jakým strojkem je nejlepší stříhat chlupy v nose a Hurikán se chlubí strojkem jež kosí jeho nedbalou (zanedbalou) eleganci na obličeji a i na (všech) ostatních částech jeho schránky ... prostě výborný multifunkční strojek dle Hurikána ... ale jak znám Hurikána, tipuju to na křovinořez.
Pak dojíždí Tonda, jede nějak nakřivo a povídá že dojezdil. Když se ptáme proč, povídá že si zlomil nos. Samozřejmě nás zajímá jak. Tonda povídá, že na tom skoku z ležícího stromu do kamení. Že sice držel klacky co to šlo, ale letěl nějak doleva kde je velkej šutr a péra to nepobrala ... šel dopředu přes klandry a ryl hubou v těch šutrech. Naštěstí měl motokrosový brejle s chráničem nosu, takže si nos sice zlomil (snad nerozdrtil), ale aspoň si nevorval kůži až na kosti. I tak to tedy nevypadalo moc dobře. Helma taky slušně dořízená. Tak huvidíme, snad nám do diskuse Tonda písne jak je na tom. Na fotce už je ve stavu kdy nekrvácel, nicméně fotit to nebylo jednoduchý, neb sem musel hodně spěchat, říkal že sebou asi brzo sekne. Mimochodem Tondova první zlomenina z DH. Doufám, že bude brzo v pořádku.
Tonda je tady klik sem.
J.T.L.

Žádné komentáře:

Okomentovat