neděle 3. května 2009

Pojezd v Meziboří

Dnes jelo lano v Meziboří a to se muselo využít. Všecko to tu drží pod palcem místní guru Profesor Ikebara, kterej mě už nějakou dobu po ICQ masíroval, že to fakt nesmím prošvihnout … Takže nešlo jinak :-). Navíc za 14 dní se tu pojede 3DH Cup, tak proč se nepodívat na trať. Možná by to mohlo zajímat i ostatní, neb trať je na letošní závod z půlky nalajnovaná jinudy. Navíc od Humana vím, že pojede i Jahoda, kterého jsem už dlouho neviděl a pojede i Ice, což je příslib mnoha zážitků. Ice nezklamal, ale to vše dále. Taky Vondrus se sem chystal, samozřejmě Ikebara a kupa dalších. Taky už mám vidlu na Demu v cajku, tak se těším na celobrko. Protože je sucho, balím si k němu světlejší oblečky.
Lano jede od 14ti hod, ale s Humanem, Jahodou a Icem máme sraz už ve 12 na místě s tím, že si to dvakrát vytlačíme, jako že omrkneme trať. A přichází první zážitek, co se nedá koupit. Jsem na fleku o něco dřív a tak sleduju jak přijíždí Human se zbytkem výpravy. Ice vystupuje z auta kompletně vybavenej, má páteřák, chrániče holení a loktů, nášlap boty … :-) … a prej tak už do auta v Práglu nastoupil … asi na něj udělaly dojem reklamy „nemyslíš zaplatíš“, Ice myslí na vše. Na vše myslí i Jahoda, kterej prý celou dobu obsluhoval navigační přístroj, což mělo za následek, že občas jezdili dokola, včetně návštěvy jednoho místa … kde se báli zastavit aby nepřišli o kola. Jsou to klucííí šikovnýýý.
Takže tlačíme … supr nápad, vedro jak prase … poprvý tlačíme po trati lesem, jde to, podruhý přímo pod lanem, to je nejdebilnější nápad týdne … slunce šajnuje. Zatím najíždíme jen starší trať, novou nehledáme.
Pak přichází guru Ikebara, zkasuje přítomné. Vybírá se 100kačen na hlavu. A protože se musí platit lano 500kačen na hodinu, jezdí se tak dlouho, jak dlouho to za vybrané jde. Lidí se sešlo dost, bude se jezdit do 18ti hodin. Human je zimní antitalent, pomu zná jen z dob lyžařského výcviku … ale zvládá to výborně. Točím to v domnění, že předvede nějaký trik, ale nic …
Párkrát dáváme starou variantu a pak se pouštíme na novou. Aby se na ni člověk dostal, je nutno trošku tlačit na vrcholek, nelze minout. Nová lajna je taková hodně klikatá, povrch je lesní hrabanka, nějaký muldy a občas i víc utáhlá zatáčka. Asi tak v půlce kopce se to napojí na původní trať. Před napojením je zatáčka, která je na konci dne už dost vyježděná … po závodním víkendu bude k nepoznání. S chutí tam driftuju, jde to tam samo, stačí držet řídítka.

Kolem trati jsou nějací místní lidi, hulákají a povzbuzují „dávej, dávej“ v těch složitějších pasážích a doufají v nějakou zábavnou situaci. Taky tu celý den fotí několik lidí, včetně dvou žabek. Dole k vleku přijíždí Ice a huláká na celý Meziboří (pokusím se o podrobnou citaci) „Ou, wau, juuua, to je nádhera, stačí to všecko prohoupat, wou, paráda“. Po pár jízdách se Ice nějak neštastně zválí. Chci ho fotit, neb je jak prase, ale dělá madam a nechce. Vondrus mu připomíná, že to přece stačilo jen prohoupat … a ostatní dodávají „Wau, ou, juua“. Při přestávce na parkovišti potkáváme kluky, co mají neuvěřitelnej punk Žigul, je kolem toho dost psina, obzvláště když ukazují systém podepření pátých dveří. Hned vedle běhají nějaký polonahý holky, co se tam rachtají v požární nádrži či co. Špinavej Ice je vyděsil natolik, že se nahoře oblíkly.Jezdíme až do zblbnutí. Human má rozdrbanou vidlu, tak proráží předek. Po opravě ještě děláme nějaký fotky. Většinou v nějakejch zajímavějších zatáčkách … Jahoda se přitom zválí, ale bere to sportovně. Ice totiž od tý jeho příhody sedí v hospůdce na zahrádce a raději se věnuje biketech diskusi … usuzuju tak podle toho jak se u toho tváří …. moc si dnes nezajezdil. Ty mladý dnes už nic nevydržej. Na závěr si ještě fotím Ikebaru, kterej má naprosto jasno v tom, že se nachází v ráji :-).
Odjezd je taky vtipnej. Ice přichází ze zahrádky (stále vybaven chrániči a páteřákem) a prohlásí, že by si aspoň mohl naložit kolo. Když se ho dotkne, tak skučí že ho bolí ruka, takže mu ho (jako vždy) nakládá Human. A Ice stále vybaven chrániči a páteřákem usedá do vozu. Safety first. Jahoda se ujímá navigačního přístroje, tak přeji šťastnou cestu. Byl to pohodovej pojezd. Laciný, z Práglu celkem rychle dostupný … trať dobrá a zábavná, navíc se nemusí jezdit jen jedna stopa a za 4 hodiny se toho dá najezdit až do úmoru. Zkuste si to … navíc jde o trať z podniku 3DH Cupu. A působí i uklidňujícně lepší polovičky bikerů, co se válí na dekách po celé sjezdovce. Děkuju Ikebarovi, bez kterýho by se tu dnes vůbec nejezdilo a držím palce ať se zdaří organizace 3DH Cupu, je nachystanej monstr program.
Galerka je zde klik sem.
A Human poprvý na pomě po lyžáku v pubertě ...

J.T.L.

Žádné komentáře:

Okomentovat